Deltagere: Ib, Kim, Rudolf og Stig.
Ib og Stig har været ved at se, hvad der findes af forskellige hjertestartere – og det viser sig, at der findes mange forskellige slags, og priserne er vidt forskellige. Desuden er der service, der skal laves, og det er heller ikke gratis. Derfor besluttes, at Stig kontakter RKSK og fortæller dem, at Velux-fonden har sponsoreret 10.000 kr. til en hjertestarter – og ikke de synes, det er på sin plads, at de sørger for, at den bliver hængt op og vedligeholdt.
Markise- og Kalechesmeden i Lyne har tilbudt at komme en aften i klubhuset og fortælle om vedligehold af kalecher, og hvad der findes af pleje-midler på markedet. Vi drøfter, om det kunne være interessant, om der var endnu én, der denne aften fortalte om noget interessant for bådejere (evt. om dieselpest, el, motor eller lign.). Ib drøfter det med Markise- og Kalechesmeden – og aftaler en aften, det kan lade sig gøre. Bestyrelsen vil ringe rundt og invitere medlemmer og annoncere det på hjemmesiden.
Jollen Andelskassen skal hives af vandet, inden vinteren for alvor sætter ind. Det tager Kim sig af.
Banken Andelskassen var ude en lørdag i sensommeren med deres unge kunder. Ungerne fik lejlighed til at prøve klubbens joller. Udover forplejning gav Andelskassen et bidrag på 1.500 kr. som tak for arrangementet.
Rudolf bekendtgør, at han går som kasserer ved næste valg.
Ansvarsforsikring af både i Bork Havn har været diskuteret på sidste brugerrådsmøde med RKSK. Vi har i BBL indtryk af, at man fra kommunens side er ligeglad med, om bådejerne har ansvarsforsikring eller ej, da de udtaler: ”Da en bådejer straks efter forevisning af sin forsikring til havnefogeden kan afmelde forsikringen er ressourceforbruget til kontrol nedprioriteret”. Vi er naturligvis rystede over denne udmelding, da en båd uden ansvarsforsikring kan gøre seks-cifret skade på såvel andre både som havnens anlæg. Det vil blive foreslået RKSK, at bådejere, der lejer plads i Bork ved den årlige indbetaling skal oplyse forsikringsselskab og police-nr.
En anden – og langt mere visionær – afdeling i RKSK er ved at udvikle en masterplan for området omkring Bork Havn. Her vil man i forbindelse med omlægning af lokalplaner og nye projekter søge midler til BBL’s klubhus, hvor der i forbindelse med huset skabes rammer for det offentlige publikum. Nærmere følger.
Strøm på havnen. Det er ingen hemmelighed, at man i Bork Havn har brugt dobbelt så meget strøm som Ringkøbing og Stauning – nemlig over 110.000 kr. i løbet af et år. På brugerrådsmødet blev fremvist et specielt kabel med måler. Tanken er, at alle, der ønsker strøm, skal have sådan et kabel. Depositum 1.000 kr. Herefter afmåling én til to gange årligt. Dét synes vi bestemt ikke om!, og spørger, hvor mange kW der er indeholdt i havnelejen? Det kan man ikke svare på. Vi har også foreslået, at man satte en bimåler op ved hver bro for at lokalisere forbruget. Det har de ikke gjort!
Der er af bådejere blevet kontrolleret måler over en længere periode, og man har konstateret, at der bruges op til 6 kW i timen på hverdage – og at omkring 50 både i havnen ligger med landstrøm på, selvom de ikke er i båden. Det kan man naturligvis ikke forbyde nogen, men man kan dog spørge, om det er forsvarligt forsikringsmæssigt og om det er nødvendigt i det hele taget.
I bestyrelsen drøftes, hvorvidt kabler med indbygget måler er løsningen – eller om tiden er inde til at ofre kortautomater, hvor man kan betale strøm, gæsteleje og trailerrampe, strøm og pladsleje til autocampere (hvis de kommer).
Det besluttes at kontakte RKSK (Ole Kamp) og foreslå, at man i hvert fald kan spare strøm ved at lukke ned for BBL’s toilet og bad fra 15. november til 15. marts.
I forbindelse med udvikling af masterplan for Bork Havn er vogngården blevet en varm kartoffel. Det nævnes, at det måske var bedre at ofre de 500.000 kr., som RKSK vil afsætte til strømkabler, til en løftevogn og nogle stativer (se video på hjemmesiden fra Bogense Havn).
Der er på RKSK’s budgetkonference afsat 1.000.000 kr. til oprensning af fiskerihavnen – og nogle af disse penge, kunne vel bruges bedre til kortautomater og bådstativer? Budgettet er ikke godkendt.
De efterhånden mange tomme pladser, der er i Bork Havn, og BBL har foreslået, at både fra andre havne kan leje sig ind for en tid til en billig pris – både for at holde liv i havnen og få lidt penge ind for havneleje.
Bænkene skal overdækkes. Det klarer Kim og Stig.
På brugerrådsmødet aftaltes, at BBL og havnefogeden vil afholde et møde om, hvordan vi bedre kan hjælpe hinanden på havnen. Ib aftaler dato med Søren.
Til næste år vil medlemmer af BBL få foræret (du læste korrekt, kære læser) en ny stander til båden.
Ref. Stig Madsen